Цей показник перевищено вперше з кінця травня. Водночас вакцинували від коронавірусу 161 169 осіб, при цьому вже завершили імунопрофілактику (отримали дві дози) 4 512 000 осіб.

Міністерство охорони здоров’я оновило інформацію щодо епідемічних показників у регіонах України. Так, в Україні загалом перевищено рівень захворюваності — за норми не більш як 75 випадків на 100 тисяч населення в країні цей показник становить 76. Найвищий рівень захворюваності в Чернівецькій (206), Луганській областях (168) і в Києві (122).

Також у Закарпатській і Львівській областях зафіксовано червоний рівень за показником динаміки госпіталізацій. Цей показник становить у Закарпатській області 50,8% за норми не більш як 50%, у Львівській — 62,3%. Разом з тим в Україні загалом зафіксовано перевищення норми виявлення нових випадків інфікування — за норми менш як 4% для зеленої зони в країні цей показник становить 5,4%. Найвищий коефіцієнт виявлення нових випадків у Чернівецькій (10,4%), Запорізькій (8,6%) і Харківській (7,7%) областях. Поки що всі регіони України перебувають у зеленій зоні карантину.

Профільне відомство також оновило стандарти медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 у частині тестування та самоізоляції. Зміни розширюють перелік осіб, яким проводитимуть попереднє скринінгове обстеження на визначення антигену SARS-CoV-2 з використанням швидких тестів і/або тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 методом ІФА.

До цієї категорії належать медики, соціальні працівники, службовці низки силових структур, призовники, пацієнти, які потребують планової госпіталізації, особи, котрі перетинають контрольні пункти в’їзду-виїзду.

Крім того, тепер у лікаря є один день замість трьох на те, щоб поінформувати відповідний центр контролю і профілактики захворювань про результат лікування і/або припинення самоізоляції осіб з підтвердженим
COVID-19.

Зміни внесено також щодо контактних осіб. Тепер контактні особи, які отримали повний курс вакцинації, а також ті, хто переніс COVID-19 протягом останніх шести місяців (з документальним підтвердженням), за відсутності симптомів не повинні самоізолюватися. Якщо симптоми COVID-19 з’являються, необхідно пройти тестування на антиген і самоізолюватися до отримання результату. Контактні особи, які перебувають на самоізоляції, незалежно від наявності симптомів повинні пройти тестування на п’ятий-сьомий день після контакту. Припинити самоізоляцію можна в разі отримання негативного результату тесту.