Загалом в оприлюдненому Громадською спілкою «Освіторія» переліку фіналістів — одразу дві викладачки цієї дисципліни. 

Оксана Єрохіна сприймає світ як територію можливостей, її девіз по життю — не стояти на місці, рухатися й постійно розвиватися. Цього ж навчає і своїх учнів у гімназії № 3. Педагог охоче виїжджає на різноманітні тренінги в Україні та за кордоном не тільки як слухач, а й як тренер — побувала на стажуванні в США як учасник програми Go Camp. Так засвоює нові навички та досвід, а ще поліпшує знання англійської шляхом глибокого занурення в мовне середовище. Причому здобутками щедро ділиться з колегами: п’ять років тому виграла міський та обласний етапи конкурсу «Учитель року».

Колеги цінують Оксану Вікторівну за готовність завжди безкорисливо допомагати тим, хто цього потребує. Адже вона не тільки педагог, а й учасник багатьох волонтерських проектів. Нині задіяна в експериментальній програмі Assess під егідою Держдепартаменту США — допомагає краще опанувати англійську хлопцям та дівчатам з малозабезпечених родин, дітям вимушених переселенців та бійців АТО/ООС.

— Іноземну мову діти бажають вивчати з різних причин. Комусь треба «підтягнути» англійську, аби краще підготуватися до ЗНО, хтось хоче потрапити в якийсь міжнародний проект, інші переконані, що стати в цьому світі лідером без гарних знань англійської неможливо. Та в усіх них є спільна риса: потужний потяг до знань, не відгукнутися на який справжній педагог не має права, — каже вчитель-методист із 25-річним досвідом Оксана Єрохіна.

Дізнавшись про те, що Оксана Вікторівна пройшла у фінал «учительської Нобелівки» колеги її, звісно, привітали, але не дуже тому здивувалися. Енергії, відкритості світові, креативності та налаштованості на перемогу у викладачки англійської з Херсона вистачить на десятьох. Так вона й живе, щодня відкриваючи світ для себе та своїх учнів.

Херсон.

Фото з особистого архіву Оксани Єрохіної.