Як повідомив міністр охорони здоров'я Північної Македонії Венко Філіпче, під час інциденту у відділенні інтенсивної терапії перебувало 24 пацієнти. Він додав, що до ранку четверга підтверджено смерть, принаймні, десяти з них. Посилаючись на міністра, місцеві ЗМІ попереджають, що кількість загиблих може збільшитися після того, як розчищають завали в палатах.

Прем'єр-міністр Північної Македонії Зоран Заєв повідомив, що уряд надасть допомогу родинам загиблих. "У лікарні в Тетово сталася велика трагедія. Вибух спричинив пожежу в COVID-19-відділенні. Вогонь до ранку було погашено, але він забрав багато людських життів. Лікарі відчайдушно намагаються врятувати від смерті інших потерпілих під час інциденту", - цитують слова прем'єр-міністра радіо, телебачення й інтернет-видання Північної Македонії.

Причини вибуху з'ясовуються. За однією з версій вибухнула ємність із киснем. Трапилося це через несправність апарата штучної вентиляції легень чи через те, що хтось із пацієнтів вирішив таємно закурити поблизу нього, й з'ясовують слідчі.