Водночас встановлено новий рекорд з вакцинації — 173 615 щеплень. Загалом від початку кампанії з антиковідної імунопрофілактики її завершили 4 618 573 особи.

Усі іноземці й особи без громадянства, котрі перебувають в Україні на законних підставах, можуть вакцинуватися від COVID-19 за тією самою процедурою, що й українські громадяни, повідомляє прес-служба МОЗ України. Записатися на щеплення до найближчого пункту вакцинації можна онлайн або телефоном.

«Усі іноземці й особи без громадянства, яких щепили двома дозами противоковідної вакцини в Україні, можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19. Вони можуть одержати його у лікаря, який проводив щеплення, або, якщо вони підписали декларацію із сімейним лікарем, то цей документ можна одержати у нього», — додали в МОЗ.

А міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що очолюване ним відомство скерувало листа до МВС і СБУ щодо підробок документів з вакцинації й внесення неправдивих даних до електронної системи охорони здоров’я про видачу сертифікатів про проведення вакцинації. На його думку, необхідно посилити кримінальну відповідальність за підробку документів, які підтверджують проведення вакцинації.

У новому осінньому сезоні захворюваності COVID-19 до прийому пацієнтів з коронавірусною інфекцією підготовлено менше лікарень, ніж було навесні, але ліжок з киснем у них буде більше. Про це поінформував в. о. голови Національної служби здоров’я України Дмитро Самофалов під час круглого столу «Надання медичної допомоги при інсульті під час пандемії COVID-19». При цьому він зазначив, що кошти, передбачені в Програмі медичних гарантій (ПМГ), зокрема, для лікування інсультів, не передаватимуться на лікування COVID-19, нековідні лікарні не припинятимуть надання планової медичний допомоги.