Участь у ній взяли голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус, голова обласної ради Олена Дмитренко, начальник Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки полковник Володимир Башинський, заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України полковник Володимир Коваль та представники профільних установ і організацій.

«Успішна країна — сильна країна. Сильна країна — потужна армія. Потужна армія — це новітнє озброєння і надійне сучасне оснащення. Але впровадження новітніх технологій, модернізація, виробництво неможливі без випробувань і сертифікації. Адже це надійність техніки і безпека наших захисників», — наголосив голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус.

На конференції пролунали доповіді про науково-технічні та промислові здобутки Чернігівщини та потенціал розвитку галузі оборонної промисловості. Керівник виконавчої влади області запропонував обговорити питання про створення технопарку: «Враховуючи можливості науково-технічного, виробничого потенціалу області, наявність двох військових полігонів та військового аеродрому, саме на Чернігівщині є всі передумови для створення технопарку оборонного спрямування. Зі свого боку облдержадміністрація готова до широкої співпраці та буде надійним партнером у всіх проектах, які забезпечують обороноздатність країни».

Розвиток оборонної галузі на Чернігівщині став можливим завдяки перебазуванню із окупованого Криму державного інституту випробувань військової техніки — більшість його працівників залишилися вірними Україні. Тепер інститут проводить випробування авіаційного озброєння, зенітно-ракетних комплексів, вертольотів, двигунів тощо. Відомі безпілотні авіаційні комплекси турецького виробництва також проходять випробування в чернігівському інституті. Загалом з 2014 року організовано більш ніж 700 таких випробувань.

Чернігів.

Фото з сайту Чернігівської ОДА.