За даними прес-центру штабу ООС, поблизу Зайцевого противник обстріляв наші позиції із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів. Неподалік Верхньоторецького російські окупанти вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру. В напрямку Нью-Йорка незаконні збройні формування здійснили обстріл з артилерійських систем калібру 122 мм.

У районі Золотого-4 окупанти гатили з ручних протитанкових гранатометів. Неподалік Катеринівки застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Поблизу Новоолександрівки вели численні обстріли із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Неподалік Причепилівки гатили з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та мінометів 82-го калібру. В напрямку населеного пункту Попасна ворог провокував з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів.

«Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого. На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм», — зазначили у штабі.

Днями було проведено позачергову зустріч з представниками офісу СММ ОБСЄ з взаємодії в Україні щодо систематичного порушення режиму припинення вогню ЗФ РФ, що призвело до поранення тринадцяти та загибелі чотирьох наших військовослужбовців. Під час зустрічі представникам місії було передано офіційну ноту, в якій надано оцінку ситуації, яка склалася в зоні ООС 11 та 12 вересня.

«11 вересня бойовики гатили зі стрілецької зброї, ручних і станкових гранатометів, мінометів калібру 82 мм і 120 мм, артилерії калібру 122 мм. Було здійснено 28 обстрілів позицій ЗСУ. Застосовуючи артилерію калібру 122 мм, проросійські збройні формування обстріляли низку населених пунктів, чим пошкодили приватні будівлі. 12 вересня ворог застосував міномети калібру 82 мм і 120 мм, артилерію калібру 122 мм. В результаті загинуло двоє й дістали важкі поранення троє військовослужбовців ЗСУ. За вказаний період УС СЦКК на адресу СММ ОБСЄ було надано 109 нот щодо грубих порушень режиму припинення вогню з боку ЗФ РФ. Незважаючи на численні звернення до ЗФ РФ, необхідної реакції з їхнього боку отримано не було», — йдеться в повідомленні штабу.