У рамках пілотної ініціативи планують створити та забезпечити ефективну роботу і маркетинг таких об’єктів у природоохоронних установах чотирьох областей: Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Донецької.

На Закарпатті цей проект реалізовуватимуть на території Національного природного парку «Синевир». Очікується, що глемпінг на Міжгірщині вдасться збудувати за два роки. У підсумку це буде туристична цікавинка, яка не чинитиме негативний вплив на екосистему. Тож про створення цього ексклюзивного туристичного продукту на природоохоронних територіях ішлося на селекторній нараді за участю двох міністерств — регіонального розвитку і захисту довкілля та природних ресурсів України. У заході взяв участь перший заступник голови Закарпатської ОДА, депутат облради Мирослав Білецький.

«Це унікальний напрям у розвитку туризму, що стає дедалі популярнішим у Європі і який знаходить прихильників в Україні. Завдяки будівництву глемпінгів у мандрівників є можливість пожити на лоні природи, але з комфортом і у будь-яку пору року», — каже Мирослав Білецький.

В ОДА вважають, що такий відпочинок буде до душі і закарпатцям, і гостям. Ця турпослуга з часом набуде поширення по всій області.

Фото прес-служби ОДА.