Спортивне скелелазіння. Українець Данило Болдирєв (на знімку) виграв золоту медаль першого дня чемпіонату світу зі спортивного скелелазіння в столиці РФ.

Данило переміг у дисципліні «швидкість», яка буде представлена на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Срібним призером став іспанець Ерік Нойя Кардон, «бронза» дісталася американцю Ноа Братші.

«Мій тренер — це моя мама. Наша українська Федерація скелелазіння маленька, але дуже хороша і сильна. Це не моя золота медаль, це медаль моєї мами, бо вона багато чого мене навчила. Привела мене в спорт, коли мені було три роки.

Я займався гімнастикою, дзюдо, плаванням», — сказав переможець.

Зазначимо, що 29-річний Данило Болдирєв є неодноразовим чемпіоном і рекордсменом світу.

Фото twitter.

Бокс. Монтебелло (США). Український боксер Сергій Богачук (20-1, 20 KO), який виступає в першій середній вазі, переміг американця Рафаеля Ігбокве (16-3, 7 КО) технічним нокаутом.

Українець і американець на початку поєдинку обмінювалися випадами. Але вже в другому раунді Богачук почав повністю контролювати перебіг поєдинку. Сергій завдавав нищівних ударів по корпусу і голові Ігбокве, але Рафаель тримався на ногах.

У кінцівці 6-го раунду кут американця не витримав побиття Ігбокве і зняв його з поєдинку. 20-й нокаут в активі Богачука і перша дострокова поразка в пасиві Рафаеля.

Гандбол. Ліга чемпіонів, чоловіки. 1-й тур. Група В.

Запорізький «Мотор» з перемоги стартував у новому розіграші ЛЧ. Титулований український клуб (тренер — Гінтарас Савукінас) у напруженому поєдинку переграв португальський «Порту» з рахунком 30:27.

Найрезультативнішим гравцем матчу став лінійний «Мотора» В’ячеслав Бохан, який закинув 8 м’ячів.