За цей час вакциновано 122 906 осіб, повністю імунізовано 5 059 771 українця.

«Головне завдання сьогодні — забезпечити вакцинацію для всіх однією або двома дозами вакцини, а пізніше, через рік або два, якщо буде необхідність, можна буде говорити, можливо, про якусь додаткову вакцинацію», — заявив представник

Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), голова Бюро ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт, передає «Інтерфакс-Україна». За його словами, наразі Україна вже досягнула глобальної мети мати 10% провакцинованих до кінця вересня.

Наступне завдання — до кінця року провести імунізацію хоча б 40% населення, зазначив представник ВООЗ і додав, що Україна «зможе досягти навіть вищих показників».

А Міністерство охорони здоров’я закликає українців повідомляти до поліції про випадки продажу підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію, а також довідок про протипоказання до щеплення. «Власна безпека та безпека людей навколо — це відповідальність кожного з нас. А вакцинація —
найефективніший спосіб захиститися від важкого перебігу коронавірусної хвороби і смерті від неї», — йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що нині готують законодавчий акт, який посилить відповідальність за підробку медичних документів. А також спільно з Нацполіцією та СБУ працюють над виявленням випадків підробки документів про вакцинацію і розслідують їх.

Зі свого боку Міністерство цифрової трансформації обіцяє, що наприкінці вересня співгромадяни на порталі «Дія» зможуть згенерувати і роздрукувати цифрові COVID-сертифікати. Їх зможуть отримати українці, у яких немає ID-картки або закордонного біометричного паспорта, а також ті, хто не користується додатком «Дія».

«Згодом також буде доступний і COVID-сертифікат про отримання негативного ПЛР-тесту. Крім цього, Мінцифри працює над розробкою і сертифікату вакцинації про часткову вакцинацію. Він буде також доступний як на порталі, так і в додатку «Дія», — пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.