Зокрема, такі компенсації отримають 72 громадянина України. Про це повідомили у прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає APnews.

«Міжвідомча комісія з розгляду питань, пов’язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їх соціальний захист, на своєму засіданні 16 вересня 2021 року ухвалила відповідні рішення щодо 72 українських громадян», — йдеться у повідомленні.

У МінТОТ пояснили, що йдеться про українців, які протягом семи років з початку військового збройного конфлікту на Донбасі опинилися в полоні та були звільнені або досі незаконно утримуються країною-окупантом.

Так, шість родин незаконно ув’язнених окупаційною адміністрацією РФ та/або органами влади РФ українських громадян, які нині перебувають за ґратами, отримають виплати на правову допомогу у розмірі 100 тис. гривень кожна.

Крім того, звільнені з російського полону 66 українців, визнані Міжвідомчою комісією такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України, також отримають одноразову грошову допомогу.

Вл. інф.