Приводом стала нещодавня трагедія, коли трамвай на смерть збив жінку похилого віку в Одесі. «Водія цього трамвая, як і всіх нас, змусили працювати у дві зміни — тобто виїжджати на лінію з 4-ї ранку й перебувати за кермом до 23-ї (18—19 годин роботи без обідів і перерв), при цьому зарплата за другу зміну (з 14-ї до 23-ї) не нараховується, а документи про роботу в цей час і квитково-облікові листи знищуються через якийсь час», — йдеться в листі.

Його автори заявляють, що зобов’язані здавати 6 тисяч гривень виторгу щодня за обидві зміни. «Нерідко буває, що після такого дня наступного водія ставлять знову на першу зміну. Шляхом нехитрих підрахунків стає зрозуміло, скільки реально є часу на відпочинок і скільки ваших грошей не доходить до міського бюджету», — кажуть трамвайники.

Співробітники КП підкреслюють, що працюють на техніці, яка перебуває в аварійному стані. «Ми будемо раді будь-яким перевіркам, запитам, громадському контролю і, найголовніше, обговоренню в суспільстві», — підсумовують автори листа.