Теплі речі, продукти, ліки, добровільні грошові пожертви для учасників столичного Євромайдану збирають кожного дня у Вінниці.

Пункт приймання благодійної допомоги розташовується на Театральній площі. Минулого понеділка допомогу приймав молодий хлопець на ім’я Артем.

— Із настанням холодів люди частіше приносять теплий одяг, шапки, рукавиці, шкарпетки, ковдри, — каже він. — Передають також взуття. Кожного дня до Києва їде мікроавтобус із бажаючими долучитися до столичної акції, і ми передаємо зібрані речі та кошти.

Найбільше здивувала Артема бабуся, яка зняла із себе пальто, теплу хустку і попросила передати на Євромайдан у Київ. Їй намагалися повернути одяг, щоб не застудилася, але та відмовилася й пішла без зимового вбрання на зупинку громадського транспорту.

У першій половині дня, коли з Києва надійшли повідомлення про можливе нове протистояння учасників акції з міліцією, активісти вінницького Євромайдану через соціальні мережі закликали небайдужих земляків зібратися на спільний молебень. 

Його провів священик одного із храмів Вінниці отець Олександр. Молилися за досягнення миру і порозуміння між сторонами конфлікту, за недопущення кровопролиття, за кращу долю України.

Студенти трьох місцевих навчальних закладів — національних медичного, технічного та державного педагогічного університетів — після занять пройшли маршем під девізом «Ми — за ЄС!». Стартували від кінотеатру «Мир» у мікрорайоні Вишенька, пройшли вулицями Келецькою, Пирогова, Соборною до Європейського скверу, а звідти на площу Театральну, де приєдналися до учасників акції протесту. «Студенти ще раз засвідчили своє прагнення бачити рідну державу в європейському співтоваристві», — каже один з її учасників.

 

Вінниця.