На своїй сторінці у соцмережах народний депутат України Олександр Аліксійчук повідомив своїх виборців: «Верховна Рада України підтримала мій запит до Президента Володимира Зеленського з проханням присвоїти звання Героя України Петру Полицяку (посмертно). Відповідний документ набрав 319 голосів «за».

Петро Полицяк — 22-річний «кіборг», який відважно захищав Батьківщину, служив у 80-й аеромобільній бригаді та відзначився у боях за донецький аеропорт. Загинув 20 січня 2015 року, похований у селі Борбин Острожецької громади. Вдома на нього чекали батьки, четверо сестер та наречена.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) та нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно), а також визнаний почесним громадянином Острожецької громади (посмертно) та почесним громадянином Млинівського району (посмертно).

Але земляки «кіборга» вважають, що Петро Полицяк заслуговує на звання Героя України, про що не раз писали місцеві видання. Відтак звернулися з цього питання до народного депутата України по їхньому округу Олександра Аліксійчука.

Рівненська область.

Фото з інтернет-ресурсу.