Представники міської влади, громадських та релігійних організацій, національних товариств, небайдужі містяни вшанували загиблих, поклавши квіти до пам’ятних знаків в обласному центрі та на території Воскресенської селищної ради.

Разом із представниками єврейської громади міський голова Олександр Сєнкевич узяв участь у мітингу біля пам’ятного знака «Єврейські сльози». Саме на цьому місці у вересні 1941-го нацисти зібрали та вивезли на розстріл понад десять тисяч євреїв. Тут головний рабин Миколаєва та області Шолом Готтліб прочитав молитву, а голова обласної єврейської громади Михайло Гольденберг нагадав присутнім події, коли в місті почалися масові знищення євреїв. На краю балки між селами Воскресенськ та Калинівка 80 років тому нацисти розстріляли понад вісім тисяч осіб.

Директор Миколаївського товариства єврейської культури Поліна Рискер подякувала місцевим жителям за збереження пам’яті про загиблих і розроблення маршруту для школярів «Шляхи боїв, перемог, горя і сліз». Вона подарувала місцевій бібліотеці книжки про Голокост і про Праведників України.

На знімку: зліва направо — голова обласної єврейської громади Михайло Гольденберг, миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, Шолом Готтліб.

Фото з відкритих джерел.