Відкриття відбулося за участі представників Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації. Приміщення відремонтоване за кошти уряду ФРН, що були виділені через Німецький банк розвитку (KfW).

«Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку» є муніципальним органом для управління масштабним проектом МОМ на території обласного центру з будівництва доступного житла для внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців.

У результаті реалізації проекту до 2025 року очікується, що мінімум 500 сімей у Сєвєродонецьку та Краматорську зможуть отримати квартири.

Керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк подякував Міжнародній організації з міграції за продовження співпраці в рамках існуючого проекту з будівництва доступного житла та черговий вдало реалізований етап.

Координатор житлової програми Представництва МОМ в Україні Конрад Клос наголосив на важливості спільної з керівництвом ВЦА та «Сєвєродонецького агентства інвестицій та розвитку» діяльності з реалізації проекту.

«Сьогоднішня подія — це маленька частина великого будівництва в Сєвєродонецьку, — зазначив Конрад Клос. — Незважаючи на те, що ми надали підтримку муніципалітету в ремонті комунального підприємства, висловлюю слова вдячності керівництву ВЦА за створення цього підприємства й забезпечення роботи персоналу. Зараз ми прагнемо до того, щоб у жовтні відкрити будівельний майданчик».