Теніс. Кубок Девіса. Збірна України, на жаль, не потрапила до вісімки кращих збірних за рейтингом (Аргентина, Бельгія, Бразилія, Фінляндія, Японія, Республіка Корея, Нідерланди, Словаччина). Тому в листопаді на нашу команду чекає матч плей-оф. Там її суперником стане хтось із трьох національних команд — Норвегія, Перу або Румунія.

Українці вийшли до плей-оф після перемоги над Ізраїлем (3:2) у Першій світовій групі. Наша команда по ходу зустрічі поступалася ізраїльтянам (1:2). Але у вирішальній грі Сергій Стаховський здолав Ішая Оліеля і приніс збірній України перемогу в протистоянні.

***

Українки Еліна Світоліна та Марта Костюк не виступатимуть на кремлівському кубку. Вони віддали перевагу турніру WTA 250 на Тенеріфе (Іспанія), який відбудеться з 18 по 24 жовтня. Світоліна отримає перший номер посіву.

Хокей. Регулярний чемпіонат УХЛ. 2-й тур. 21 вересня.

«Кременчук» — «Рулав Одд» (Харків). 6:1 (0:0, 3:0, 31).

Черговий ігровий день на турнірі відбудеться завтра, 24 вересня. Зустрінуться: 18:00 «Дніпро» (Херсон) — «Донбас» (Донецьк); 18:30 «Кременчук» — «Маріуполь».

***

Президент IIHF Рене Фазель висловив думку щодо участі гравців НХЛ в Олімпійських іграх у Пекіні, які відбудуться 2022 року:

«З нашого боку папери про участь НХЛ в Олімпіаді підписано. Ведемо активні переговори з МОК, з оргкомітетом Ігор у Пекіні. Дедлайн на розширені списки збірних — 15 жовтня. У нашому договорі з НХЛ є застереження щодо COVID-19. Якщо будуть якісь проблеми, пов’язані з пандемією, вони можуть не приїхати. Ведемо активні переговори, щоб НХЛ все-таки брала участь».

Нагадаємо, НХЛ усе ще може відмовитися від участі в разі, якщо ситуація з поширенням COVID-19 ускладниться. Щоб зіграти в Пекіні, хокеїстам НХЛ також доведеться вакцинуватися. Олімпіада-2022 відбудеться з 4 по 20 лютого. Вже відомі всі учасники хокейного турніру.

Бокс. Олександр Усик (18-0-0, 13 KO) зустрінеться в чемпіонському поєдинку за титули WBO, IBO, IBF у суперважкій категорії з володарем цих титулів британцем Ентоні Джошуа (24-1-0,
22 КО).

Поєдинок, як відомо, заплановано на 25 вересня на арені футбольного клубу «Тоттенгем Готспур» у Лондоні (Велика Британія).

Очікується, що боксери вийдуть на ринг орієнтовно о 23:45 за Києвом. Раніше майже вся Україна могла спостерігати найцікавіші боксерські поєдинки на одному із загальнонаціональних каналів. Тепер є монополіст (кабельна мережа). Він і футбольні єврокубки віднедавна транслює самотужки.