«Чотири мобільні поштові відділення обслуговуватимуть населені пункти, де менш як 1200 жителів, — зазначила Ілона Моісеєва. — Пересувне відділення діятиме як повноцінне поштове відділення, яке приїжджатиме двічі-тричі на тиждень у села та селища області. Завдяки цьому мешканці отримуватимуть усі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги».

За словами Ілони Моісеєвої, перші два місяці пересувні відділення діятимуть у тестовому режимі, під час якого відпрацьовуватимуться графіки роботи, частота відвідування населених пунктів тощо. До речі, із 18 серпня вони вже працюють у деяких населених пунктах поблизу Сєвєродонецька та Старобільська.

Загалом будуть задіяні 34 автівки. Кожна бригада із трьох осіб доставлятиме пенсії, ліки, періодику й посилки, прийматиме плату за комунальні платежі, видаватиме перекази тощо.

«Важливо, що перехід до формату пересувних відділень дає співробітникам змогу працювати на повну ставку, — зауважила директор Луганської дирекції АТ «Укрпошта». — Поліпшуються й умови праці. Якщо раніше листоношам необхідно було пішки чи на велосипеді долати великі маршрути з кореспонденцією, товарами та грошима, то тепер вони працюватимуть у комфортному автомобілі».

За інформацією Ілони Моісеєвої, цей проект дасть змогу зберегти пошту в селі, покращити сервіс для клієнтів, забезпечити гідну зарплату працівникам та оновити інфраструктуру.