Легені пересадили 56-річному мешканцеві Львова, який мав хронічну хворобу і протягом чотирьох років не виходив з квартири, бо був киснезалежним. Трансплантацію виконали кардіохірурги медзакладу з допомогою польських колег, які працюють у Сілезькому центрі хвороби серця в місті Забже.

Серце пересадили 13-річному хлопчині з Волині. Останніми місяцями він перебував в реанімації у критичному стані. Жити йому залишалося лічені дні.

«Трансплантація легень і трансплантація серця дітям відтепер можливі й в Україні. Тепер потрібно зробити все, щоб таких операцій були сотні на рік. І ми над цим будемо працювати», — поділився новиною головлікар медзакладу Олег Самчук.

Крім того, медики ще пересадили печінку та нирки. За один день трансплантували п’ять органів. А також вилучили рогівку, яку трансплантували у четвер одному з пацієнтів лікарні швидкої допомоги.

«Ще кілька років тому ми б не повірили, що все це може відбуватися не просто в Україні, а в звичайній львівській лікарні. Всі ці перемоги були б неможливими без великої праці усіх працівників лікарні та державної підтримки. Високоякісна медицина у Львові — це реальність», — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

На знімку: під час операції у Львівській лікарні швидкої допомоги.

Фото прес-служби міськради.