За процесуального керівництва Закарпатської облпрокуратури керівнику одного з міжрайонних управлінь водного господарства повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, а п’ятьом підприємцям — у незаконному видобутку корисних копалин загальнодержавного значення.

За даними слідства, підприємці протягом кількох років незаконно видобували піщано-гравійну суміш у руслах річок Тиса, Теребля і Тересва в різних районах області. Збитки державі від протиправної діяльності становили 76,1 млн грн. Натомість службовець водного господарства не забезпечив дотримання природоохоронного законодавства та допустив трьох суб’єктів господарської діяльності з вищезазначених до виконання робіт на ввіреній йому території без наявності відповідних дозвільних документів.

У прес-службі облпрокуратури нагадують, що наприкінці серпня у рамках цього кримінального провадження про підозру вже повідомили заступнику начальника міжрайонного управління водного господарства за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, та двом підприємцям за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення. Тоді встановлена сума збитків становила 27,5 млн грн. Досудове розслідування триває, його здійснюють слідчі Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного управління СБУ.

Ужгород.

Фото прес-служби Закарпатської обласної прокуратури.