Як повідомила газета "Катімеріні", відтепер за вбивство, групове зґвалтування, зґвалтування, що спричинило смерть, зґвалтування неповнолітніх і грабежі, які призвели до смерті, злочинців каратимуть довічним тюремним ув'язненням. Раніше судді могли давати за ці злочини 15-річний термін ув'язнення. А тепер 15 років доведеться відсидіти будь-якому злочинцеві, котрий завдав людині тяжкі тілесні ушкодження, а також оплатити потерпілому дороге лікування.

У зв'язку з тим, що цього літа багато лісових пожеж виникло після навмисних підпалів чи розведення багать у заборонених місцях, законодавці вирішили підвищити покарання за цей вид злочинів і завдання збитків природі. Якщо на пожежі, яка виникла після навмисного підпалу, загине хоча б одна людина, винного буде засуджено до довічного ув'язнення. У кожному разі за доведений слідством навмисний підпал обвинувачуваний одержить не менше восьми років в'язниці, а в разі пожежі, що спричинила екологічну катастрофу, покарання може досягти 15 років.

Дуже суворо? Так. Але законодавці не бачать іншого способу для боротьби з тяжкими злочинами й особливо підпалами, які забрали цього року кілька людських життів і завдали величезної шкоди природі та економіці країни.