Майдан та антимайдан одночасно відбулися на площі Свободи в Херсоні. Тут обласна рада профспілок скликала велелюдний мітинг на підтримку дій Президента України, на який зібралися близько десяти тисяч городян — переважно працівники великих підприємств.

Виступаючи перед ними, голова облпрофради Петро Лазник наголосив, що в його земляків немає принципових заперечень проти євроінтеграції, як відсутні вони і у влади та опозиції, — розбіжності лише в баченні, скільки часу на неї потрібно. Але ці розбіжності розбурхали державу настільки, що вже шкодять її й без того підточеній кризою економіці. Адже хліб, як відомо, на майданах не родить (транспаранти саме з такими гаслами тримали в руках учасники акції). Солідарні з ним були й інші оратори — керівники первинних профспілкових організацій, лікарі, науковці, депутати місцевих рад, лідери громадських молодіжних організацій.

Але промови, що лунали на антимайдані, викликали спалах обурення в сотні молодих хлопців та дівчат, які мітингували за відставку уряду та Президента на протилежному боці площі. Щоб не сталося сутичок, два мітинги намагалися «розгородити» тролейбусами. Однак протестувальники під прапорами «Свободи» та «Батьківщини», в частини яких обличчя були закриті масками та шарфами, обійшли імпровізоване загородження та стали просто на проїжджій частині, внаслідок чого рух центральним проспектом міста довелося перекрити взагалі. Мітингувальники-опоненти азартно вимахували плакатами із насмішкуватими написами на кшталт «Рабів до раю не пускають» і так волали у гучномовці «Ганьба!», що часом перекрикували ораторів на сцені антимайдану. Та їхні опоненти на провокації не піддалися, і зав’язати бійку з учасниками антимайдану групі агресивно налаштованих молодиків не вдалося.

Херсон.