В рамках візиту відбулася зустріч голови Групи підтримки України, заступниці генерального директора Генерального директорату Єврокомісії з питань сусідства і розширення Катарини Матернової з командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Олександром Павлюком, головою Донецької обласної державної адміністрації Павлом Кириленком та маріупольським міським головою Вадимом Бойченком.

Іноземні гості розповіли під час зустрічі про можливості, які надає громадам області партнерство з Європейським Союзом, та підтвердили готовність підтримати Україну в побудові нової моделі кліматичного управління.

«Для того, аби ми могли вкладати інвестиції у ваш регіон, нам потрібна допомога органів місцевої та обласної влади, — зазначила Катарина Матернова. — Ми раді бачити, що Україна дедалі активніше долучається до формування власного зеленого курсу. Ми готові сприяти розвитку новітніх технологій з екологічної безпеки, проте потрібні гарантії безпеки».

Командувач Об’єднаних сил Олександр Павлюк ознайомив представників ЄС із поточною безпековою ситуацією на сході України й запевнив, що ситуація в районі проведення операції Об’єднаних Сил повністю контролюється українськими військовими.

«Об’єднані сили стримують агресію противника на Донеччині та Луганщині вздовж лінії зіткнення, котра простягається більш ніж на 400 кілометрів, — сказав Олександр Павлюк. — І, на мою думку, чим краще живуть цивільні люди на цій території, тим більше в нас шансів швидше закінчити війну. І ми, зі свого боку, робимо для цього все можливе».

За результатами зустрічі представники ЄС підтвердили свою незмінну позицію стосовно підтримки територіальної цілісності та суверенітету України.