Раніше облрада вже виділила понад два мільйони гривень для реалізації ініціатив місцевих карпатських громад Буковини. Конкурс на кращі проекти оголосила та провела Агенція регіонального розвитку області, якою керує Олексій Грушко. А для забезпечення прозорості у проведенні конкурсу відбором найкращих проектів займались незалежні екс-
перти.

Як повідомив голова Чернівецької облради Олексій Бойко, реалізація цього проекту є прикладом того, як обласна рада спільно із партнерами допомагає громадам розв’язувати проблеми в різних галузях та робити Карпати туристично привабливими. «Допомагаємо громадам у цей непростий час не тільки методично, а й фінансово — в тих проектах, які ви визначили як пріоритетні, в тих проектах, в яких ви перемогли серед інших проектів. У тих проектах, які ми разом із вами реалізуємо до кінця і будемо мати нормальний продукт», — заявив голова.

Уперше Чернівецька облрада на конкурс проектів подала 70 заявок. «Коли цієї весни ми спілкувалися із представниками асоціації «Єврорегіон-Карпати», дійшли з ними згоди, що минулими роками всі конкурси, які проводились за кошти обласного бюджету, за-звичай або нічим не закінчувались, або кошти надходили о переможців «зі скрипом» і з запізненням. Або взагалі переможці просто реалізували проекти самостійно. Тому ми домовилися, що «Єврорегіон-Карпати» виділяє кошти за одним конкурсом, а обласна рада спільно з Агенцією регіонального розвитку, як надійні та порядні партнери, проведуть другий конкурс вже за гроші обласного бюджету», — каже Олексій Грушко.

Вл інф.

Фото прес-служби облради.