Для цього в рамках національної програми «Велике будівництво» модернізують будівлю колишнього Індустріального райвиконкому на Слобожанському проспекті.

Тут можна буде отримати паспорт з ідентифікаційним кодом, зареєструватися за місцем проживання, оформити пенсію й багато чого іншого — загалом 278 видів послуг. На перших двох поверхах прийматимуть адміністратори. Замість окремих кімнат буде велика локація у форматі open space. Третій і четвертий поверхи виділили для офісів з опрацювання документів.

«Співробітники надаватимуть 73 види адміністративних послуг соціального характеру. Розмістяться два великі кабінети open space. В одному прийматимуть відвідувачів з питань призначення державних допомог, компенсаційних виплат тощо. У другому приміщенні  розглядатимуть питання щодо пільг і соцгарантій. Плануємо облаштувати дитячу кімнату, де мами зможуть залишити малюків», — зазначила начальник Лівобережного управління соціального захисту населення Світлана Котищук.

Також у «прозорому офісі» працюватимуть фахівці Центру соціальних служб (відділення, розташовані на лівобережжі міста).

«У нас діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які стали жертвами домашнього насильства, є кризова кімната, діє послуга з надання допомоги сім’ям з дітьми, котрі мають певні вади здоров’я, — служба раннього втручання», — каже начальник управління-служби у справах дітей міськради Ганна Довготько.

Уже завершили демонтажні роботи й розпочали ремонтні. Поштукатурили стіни і виконали стяжку підлоги, стіни підсилили металевими конструкціями, проводять електричні й теплові мережі і завершують встановлення вікон. Також перекривають дах і готуються почати утеплювати фасад.

«Після демонтажу залишалися фактично самі стіни. Будівля була як чисте полотно. Тепер на нього наносимо «будівельні штрихи». Працюємо без вихідних. На об’єкті в середньому півсотні робітників», — розповів представник генпідрядника Денис Горбач.

За словами начальника управління адміністративних послуг і дозвільних процедур міськради Олени Огієнко, на прохання містян у Дніпрі відкривають відділення Центру надання адміністративних послуг у зручних для них місцях. Наприклад, в одному з торговельних центрів по вул. Марії Кюрі, 5.

«Тут надаємо 268 видів послуг. За 45 днів роботи сюди звернулося п’ятнадцять тисяч осіб. Найпопулярніші запити — реєстрація прав на нерухоме майно, одержання довідки про реєстрацію місця проживання», — зазначила чиновниця.

Дніпро.

Фото з відкритих джерел.