За легендою тренувань на територію Чернігівської та Сумської областей проникла умовна диверсійно-розвідувальна група. Вона планувала завдати державі значних економічних збитків і дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних районах України. На виконання свого завдання «зловмисники» намагалися вчинити «диверсії» на кількох оборонних і промислових об’єктах.

Для викриття і знешкодження умовної ДРГ учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

«У заключній фазі тренувань спецпризначенці провели успішну операцію із нейтралізації «диверсантів» у районі прикордонного пункту пропуску. Під час затримання «зловмисники» чинили збройний супротив», — повідомила прес-служба Служби безпеки України.

Для координації зусиль різних правоохоронних структур у навчаннях брали участь не тільки підрозділи СБУ, а й Держприкордонслужби, Збройних Сил України, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, Державної служби спецзв’язку та захисту інформації, а також представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. На підбитті підсумків навчань наголос ставився на ефективну протидію можливим терористичним і диверсійним загрозам.

Чернігівська область.

Фото прес-служби СБУ.