Тож у берегівських лісівників на Закарпатті тепер роботи вистачає. «Порівняно з минулим роком, — розповідає інженер з лісозаготівлі Берегівського держлісгоспу Михайло Буркало, — майже на третину зросла потреба. Люди набагато активніше подають заявки».

Якщо торік у цей період населення виписало 8 700, то нині — вже отоварено 12 100 кубометрів дров із 14 200 куб. м, виписаних жителям району. Ціна на верхньому складі — 570 грн з ПДВ без доставки.

Активно завозять паливо бюджетним організаціям. До прикладу, освітянам виписано 822 куб. м й отоварено майже п’ять сотень. Тут ціна — тисяча гривень за кубометр без ПДВ, але з доставкою. Уже завезли до шкіл села Вари, Великобийганської, Великоберезької ОТГ, також — у медичний коледж і ліцей сфери послуг у райцентрі...

Інші бюджетні структури теж виписали 381 кубометр дров, і їм уже доставлено 246 куб. м. Це, зокрема, військова частина, амбулаторії сімейної медицини і сільради району.

За словами Михайла Буркала, у всіх чотирьох лісництвах держлісгоспу вже загалом заготовили майже 17 тисяч кубометрів якісних паливних дров. За попередніми підрахунками, підприємство до кінця року ще зможе накопичити до семи тисяч куб. м. Тут вважають, що попит буде задоволено. І зимуватимуть жителі Берегівщини в теплі. Доречно додати, що багато дворогосподарств, в оселях яких є природний газ, блакитного палива через дорожнечу використовують мало. Тому й нагрівають будинки дровами.

Фото надано лісгоспом.