Про це інформує DW.

Оператори АЗС Shell, BP і Esso запевняють, що на британських нафтопереробних заводах достатньо запасів палива. Однак доставити його на заправки проблематично через нестачу людей, яких можна посадити за кермо бензовозів. По всій країні наразі бракує майже 100 тисяч водіїв, адже багато хто з них після Brexit був змушений повернутися до рідних країн, переважно в Східній Європі. Ситуацію ускладнила і пандемія коронавірусу.

А останньою краплею стала паніка. Як інформує британська асоціація автозаправних станцій PRA, чимало водіїв, особливо в містах, намагаються закупити паливо наперед. У деяких регіонах, за даними PRA, спустошені до 90% бензоколонок. Крім того, в деяких супермаркетах вже бракує продуктів харчування.

Уряд країни оголосив про намір видати 10 500 робочих віз іноземцям, зокрема, 5 000 водіям вантажних автомобілів і 5 500 фахівцям з переробки м’яса птиці. Очікується, що власники цих віз прибудуть до 24 грудня і допоможуть британцям відсвяткувати Різдво без черг на заправках і з повними крамницями.