Як повідомили косовські ЗМІ, вони зайняли позиції, де раніше вісім днів перебували спецпідрозділи косовської поліції. Командування КФОР запевнило, що уважно стежитиме за ситуацією в цьому районі й збільшить кількість своїх патрулів, які забезпечать безпеку в північній частині Косово та свободу для пересування всіх громадян, які живуть там.

Албанські ЗМІ зазначають, що сили КФОР повинні припинити брязкання зброєю двома сторонами. Але якщо косовські спепризначенці уступили свої позиції бійцям КФОР, то сербські БТР постійно з'являються в районі спільного кордону, а сербська армія, чия військова база розташована за два кілометри від КПП Яриньє, перебуває в стані підвищеної бойової готовності.

Радіо й телебачення Сербії повідомило, що в понеділок міністр оборони Сербії Небойша Стефанович і начальник штабу сербської армії генерал Мілан Мойсилович відвідали деякі військові частини, розташовані в цьому районі. З ними був і посол Росії в Сербії. Про мету поїздки російського дипломата в зону конфлікту не повідомляється. Але прем'єр-міністр Албанії Еді Рама, який у понеділок з робочим візитом перебував у Косово, назвав його появу там «небезпечним театром». Він порівняв цю поїздку дипломата із сірником, який підпалює об'єкти влади в Косово, маючи на увазі недавні підпали й погроми етнічними сербами центрів реєстрації автомобілів у сусідній країні. «Невідомо, що хотів продемонструвати російський посол на кордоні з Косово. Важко навіть уявити, щоб його колега з посольства США вирушив до кордону, аби спостерігати за роботою спеціальних підрозділів», - прокоментував цю подію прем'єр-міністр Албанії.

У тих, хто стежить за розвитком подій, викликає величезну тривогу той факт, що напруженість між Сербією і Косово вже спровокувала напад групи молодих албанців на етнічних сербів у місті Косовська Митровиця. У понеділок кілька сербів стояли в черзі біля агентства із сільського господарства, щоб вирішити назрілі проблеми. Саме на них з криками «Вбий серба!» напали албанці з ножами й «розочками» від скляних пляшок. І без усяких видимих причин почали бити. Співробітники агентства повідомили про інцидент поліцію. Але до їхнього прибуття нападники розбіглися.

У вівторок прес-служба косовської поліції повідомила, що в результаті пошукових заходів, проведених по гарячому сліду, було знайдено й затримано 10 осіб, які брали участь у нападі на сербів. Прокуратура негайно порушила кримінальну справу за статтею «напад», і вісім чоловік було заарештовано. Невдовзі вони постануть перед судом. Зазначається, що ще двох неповнолітніх сербів, які брали участь у побитті, також буде покарано відповідно до закону.

Раніше президент Сербії Александр Вучич попереджав, що в разі нападів албанців на сербське населення в Косово Сербія захистить своїх співгромадян. Він уточнив, що дасть НАТО 24 години на те, щоб відреагувати на напад на косовських сербів. А якщо переслідування сербського населення триватимуть, то Сербія відреагує на це.