Проте, як повідомляє система «Прозоро», Чернівецька обласна державна адміністрація скасувала тендер на реконструкцію аеродрому в ДП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» ім. Леоніда Каденюка».

Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг ОДА скасувало торги через неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері державних закупівель. А в коментарі до рішення замовник пояснив, що тендер зупинено через необхідність коригування проектно-кошторисної документації, що зі свого боку призведе до зміни очікуваної вартості закупівлі. Хоча раніше ОДА оголосила тендер на реконструкцію аеродрому орієнтовною вартістю 950 мільйонів гривень.

Слід нагадати, що освоювати кошти на реконструкцію злітної смуги аеропорту та службових приміщень після підкилимного протистояння з міською радою, яка наразі обслуговує та утримує аеропорт, заходилася саме облдержадміністрація. Але не виконала у визначені терміни завдання, що постали перед нею щодо летовища, і кошти освоїти не змогла.

Фото автора.