Для цього вже доставили необхідну техніку (на знімку). Мостобудівники тим часом приступають до встановлення опор та прогонних частин естакади. Паралельно облаштовуватимуть систему водовідведення, бар’єрного та перильного огородження, деформаційних швів.

Вісім гектарів площі відведено для будівництва митного термінала. Об’єкт споруджуватимуть одночасно з річковою переправою. До речі, автомобільна траса, що веде до майбутньої мостової споруди, уже готова. Майбутній міст матиме довжину 362 метри. Він стане частиною найкоротшої автомобільної траси між Києвом і Кишиневом. Її загальна довжина — 570 кілометрів, з них 410 кілометрів проходить територією нашої держави. Одночасно переправа дасть можливість скоротити відстань між країнами Балтії і Балканами. Проектом передбачено пропуск п’яти тисяч автомобілів на добу.

Про спорудження мосту, що з’єднає береги України і Молдови, домовилися Президент Володимир Зеленський та його молдовська колега Майя Санду під час зустрічі у Києві навесні. Загальна вартість робіт — 3,3 мільярди гривень. Завершити будівництво планують до кінця 2022 року.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.