— Цю рибину вагою 7,5 кілограма я вміймав у річці Горинь три тижні тому. Сьогодні улов мій скромніший, — каже Станіслав Миколайович, який у своє професійне свято — День учителя — взяв човна і рибалив на Горині. — Не так хочу наловити риби, як відпочити, адже вода знімає напруження і негатив, заспокоює. Та й у тиші, наодинці, можна добре подумати, помилуватися природою. 

Такі вільні дні у Станіслава Рожка випадають рідко. Адже він працює директором НВК «ЗОШ І—ІІ ступенів — ДНЗ» у сусідньому селі Заслуччя, обраний депутатом Дубровицької міської ради. Тому клопотів у педагога з 28-річним стажем, та ще й депутата, не бракує — має щільний графік.

В одній школі разом із чоловіком стільки само років працює і дружина Сніжана Петрівна, яка викладає зарубіжну літературу. Станіслав Миколайович — вчитель української мови та літератури, англійської. Старша донька Яна викладає англійську мову у Дубровицькому ліцеї, молодша Оксана — вихователь у Заслуцькому дитсадку.

Якщо додати педагогічний стаж Рожків, то вийде понад 65 років. Тож на родинних обідах, на які обов’язково Сніжана Петрівна готує рибні страви, у Рожків багато спільних тем: і сімейних, і професійних.

— Я з дитинства любив риболовлю. Дитячий інтерес виявляє до неї і мій шестирічний онук-першокласник Іларій. Можливо, і менший Орест, якому рік, теж зацікавиться, коли трохи підросте. Тоді будемо гуртом виїжджати на риболовлю, — розмірковує і мріє про такі щасливі хвилини турботливий дідусь.

Рівненська область.

Фото із сімейного альбому Рожків.