Урочисту церемонію відвідали президент УЄФА Александер Чеферін, виконувач обов’язків глави Футбольного союзу Німеччини Райнер Кох, директор турніру Філіпп Лам.

Офіційне гасло турніру — «Об’єднані футболом. Єдині в самому серці Європи».

У логотипі Євро-2024 поєднуються шість кольорів, спільних для всіх 55 прапорів європейських країн, а також обриси берлінського «Олімпіаштадіону», де відбудеться фінальний матч.

«Бренд просуває ідею Євро, відкритого для всіх, і заохочує різноманіття. Футбол — царина, де кожен повинен почуватися, мов удома, і запуск бренда став першим кроком на шляху до облаштування цього дому на Євро-2024 в Німеччині. Активи бренда — від логотипа до візерунків і відео — віддають належне різноманітності уболівальників і європейського футболу», — йдеться в повідомленні прес-служби УЄФА.

У рамках Євро-2024 в червні—липні 2024 року відбудеться 51 матч. Повний розклад ігор, які приймуть десять міст Німеччини (Берлін, Кельн, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт-
на-Майні, Гельзенкірген, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен та Штутгарт), буде затверджено на початку 2022 року.

Зазначимо, що 1988 року в Німеччині вже відбувався чемпіонат Європи. На ньому збірна колишнього СРСР під орудою українця Валерія Лобановського, сформована переважно з українських футболістів, стала срібним призером. Також на німецьких аренах проводили чемпіонати світу 1974 і 2006 років.