Вона надаватиме повний спектр правоохоронних послуг населенню Гірської громади, що розташована в безпосередній близькості до лінії розмежування.

Це стало першим кроком до зміни системи відносин між громадянським суспільством і поліцейськими. Наявність такого об’єкта безпосередньо в Золотому сприяє швидшому реагуванню на звернення громадян, створенню безпечного середовища для мешканців і комфортних умов для несення служби правоохоронцями.

За словами першого заступника голови ОДА Олексія Смирнова, такі осередки безпеки дають змогу жителям віддалених населених пунктів отримувати якісний поліцейський сервіс. Особливо це стосується людей, які живуть і працюють тут, бо Золоте-4 досі — зона активних бойових дій.

Головний поліцейський області Олег Григоров подякував за підтримку та допомогу в облаштуванні станції всім причетним, зокрема, представникам громади та спеціалісту із соціальної мобілізації громад ПРООН Аліні Лебедєвій.

«Це не перша і не остання поліцейська станція, яка відкривається на Луганщині. Особовому складу зичу успіхів, і щоб слова довіри та преференції, які висловили керівники органів місцевого самоврядування, справдилися. Вказуйте нам на наші прорахунки, бо без цього ми не зможемо побудувати дієві партнерські відносини», — зазначив Олег Григоров.

Ремонт приміщення для поліцейської станції розпочався в Золотому на початку 2021 року в рамках співпраці Гірської міськВЦА з ПРООН в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. Бюджет проекту становить понад 2,7 млн грн.

Фото прес-служби Луганської ОДА.