Зловмисники планували вчинити підпал генконсульства сусідньої країни та замовити вбивство громадського діяча.

Учасники підривної діяльності намагалися вчинити теракти для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні та дискредитації України на міжнародній арені. Нині встановлено особу організатора злочинів. За оперативними даними, він переховується на території РФ. СБУ скерувала матеріали кримінального провадження до суду. Тривають заходи із розшуку і затримання зловмисника.

За даними слідства, організатором злочинів є уродженець Луганської області. Він був завербований представниками спецслужб РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти державної безпеки України. За завданням своїх кураторів агент планував вчинення підпалів зарубіжної дипломатичної установи, декількох автомобілів з іноземною реєстрацією і пошкодження історичного пам’ятника на території Закарпаття. Крім того, інформують в облСБУ, зловмисник підшукував виконавця для вбивства місцевого громадського діяча. За вчинення злочину він гарантував 30 тисяч доларів. Серед інших завдань цього агента були також збір і передача спецслужбам РФ секретних відомостей про військові об’єкти на території регіону.

Під час слідчо-оперативних дій співробітники СБУ запобігли вчиненню злочинів і викрили їхніх учасників. Слідчі органи безпеки направили до суду обвинувальний акт щодо організатора протиправної діяльності. Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Закарпатська область.