Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва. Вона обговорила з командувачем Сил Спеціальних операції Збройних Сил України генерал-майором Григорієм Галаганом усі нюанси щодо початку робіт з облаштування сонячних панелей. Ганна Володимирівна зауважила, що на встановлення батарей не буде використано жодної бюджетної копійки.

Ще у травні очільниця ради відвідала один з об’єктів ССО — острів Майський. «Спілкуючись з керівництвом центру та військовослужбовцями елітного підрозділу, дізналася про низку питань, з яких потрібна допомога. Одне з таких — встановлення сонячних панелей з накопичувачами на острові. Тоді мало хто вірив, що мені вдасться хоча б зрушити з місця цю проблему. Але численні перемовини, пошук варіантів, порозуміння з відповідальним бізнесом, що усвідомлює важливість підтримки обороноздатності країни, дали свій результат», — зазначила Ганна Замазєєва.

На сьогодні вже розроблено проектну документацію, де передбачено встановлення усього необхідного високоякісного обладнання, зокрема електронакопичувачів із запасом на три доби, і заміну усіх електромереж, у казармах теж. Також досягнуто домовленості з підрядною організацією, яка готова до кінця року реалізувати цей проект. Він дасть можливість автономного функціонування наявної на об’єкті інфраструктури.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.