Мелінда Сіммонс зазначила, що часто зустрічається з міністрами та чиновниками, щоб допомагати та сприяти проведенню реформ. «Візит до Тернополя - це наша перша можливість побувати за межами столиці та побачити, як ті реформи, які ми підтримуємо, реалізуються на місцях і як вони впливають на життя людей в регіонах», - сказала пані посол.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко подякував М. Сіммонс за підтримку і допомогу Україні та за партнерські відносини. «Ми зацікавлені в налагодженні тісних економічних зв'язків з Великою Британією та залученні інвестицій у наш регіон. Наразі розмір експорту й імпорту не є значним, проте ми готові всіляко сприяти в посиленні двосторонніх відносин між Тернопільщиною та Великою Британією. У нашій області працює багато компаній з іноземними інвестиціями. І ми були би раді, щоб це були і британські інвестиції», - зазначив очільник Тернопільщини.

Михайло Головко зауважив, що в Тернопільській області інтенсивно розвивається господарський сектор, машинобудування. А серед цікавих для інвесторів проектів - будівництво індустріальних парків й відновлення роботи аеропорту. Окрім того, голова Тернопільської обласної ради наголосив на можливостях співпраці і в освітній та культурній сферах, туризмі й подякував за гуманітарну підтримку, надану Великою Британією Україні.

Тернопіль.

Фото автора.