В Івано-Франківську відбувся Форум молодіжних рад Прикарпаття. Захід під егідою Регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ) зібрав майже 100 представників територіальних громад. На порядку денному — участь у розвиткових проектах та обмін досвідом.

Присутня на форумі голова облдержадміністрації Світлана Онищук наголосила на акумулюванні роботи для розроблення молодіжної стратегії Прикарпаття. В ОДА запускають пілотний проект щодо стажування молоді в органах влади всіх рівнів. А ще є можливості громадянської освіти за міжнародною програмою «Мріємо та діємо».

Захід ініціювала та провела голова Угринівської молодіжної ради Івано-Франківської ТГ Оксана Івасишин. Результатом форуму стало підписання Меморандуму про створення спільноти молодіжних рад Прикарпаття.

Депутатка обласної ради Євгенія Бардяк поділилася думками, які кроки треба зробити для досягнення успіху в будь-якій сфері. Насамперед — обрати чіткі зрозумілі цілі. Почати діяти, навіть попри складнощі. Спілкуватися з різними людьми і заявляти про себе. Шукати можливості, мати високі амбіції.

«Важливо заручитися підтримкою однодумців, знайти наставників. А ще вірити в себе, не здаватися та постійно вчитися. А головне — доводити справи до логічного завершення», — акцентувала Євгенія Бардяк.

До регіонального відділення АМУ входить 60 територіальних громад Івано-Франківщини. Асоціація акумулює ресурси задля розвитку і зміцнення місцевого самоврядування. Насамперед це запозичення передового досвіду і кращих міжнародних практик. На форумі виконавчий директор РВ АМУ Юрій Стефанчук (на знімку вгорі) наголосив, що основними акцентами є пошук можливостей для наповнення бюджетів, зокрема через участь у проектах. А також запросив молодіжних лідерів до співпраці.

Івано-Франківська область.

На знімку: під час форуму.

Фото прес-служби  РВ АМУ.