Як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на прес-службу Представництва ЄС в Україні, про це оголосив спеціальний представник ЄС з прав людини Імон Гілмор під час візиту на схід України.

«Ці гроші допоможуть найвразливішим верствам населення, таким як літні люди, одержати необхідну підтримку та підготуватися до зими», — повідомили у Представництві ЄС. У повідомленні зазначають, що через пандемію COVID-19 гуманітарна ситуація погіршилася і становище малозахищених людей стало ще складнішим.

«Додаткові 3,5 млн євро допоможуть найбільш вразливим верствам населення, у тому числі людям похилого віку та особам із інвалідністю, задовольнити свої основні потреби. Вони також будуть направлені на забезпечення доступу до медицини і отримання психосоціальної та психологічної допомоги. Допомога надійде вразливому населенню по обидва боки лінії зіткнення», — деталізують у повідомленні.

Загалом у 2021 році Єврокомісія виділила 29 мільйонів євро гуманітарної допомоги для сходу України, а з початку війни — 194 млн євро.

Цифра

Світовий банк: якщо не вжити необхідних дій, до 2050 року в трьох регіонах світу — в Африці, південніше Сахари, в Південній Азії та Латинській Америці — налічуватиметься 143 мільйони кліматичних біженців.