«Буде-Глімт» (Норвегія) — «Рома» (Італія). 6:1. Справжня сенсація — з принизливим рахунком римляни на чолі з амбітним Жозе Моурінью програли за Полярним колом...

За словами португальського тренера, він дав шанс виявити себе резервному складу, що позначилося на підсумковому рахунку.

«Мав благі наміри. З одного боку, я хотів, щоб виконавці, котрі багато працюють і мало грають, вийшли на поле. З іншого — хотів дати відпочинок тим, хто постійно виступає. Перед матчем на штучному полі в таких кліматичних умовах я вирішив дати відпочити багатьом. «Рома» ще ніколи не пропускала шість м’ячів. Мої почуття — то не проблема. Таке враження, що ситуація шкодить не так мені, як хлопцям. Ми поговорили про це в роздягальні».

***

ЦСКА (Болгарія, Софія) — «Зоря» (Україна, Луганськ). 0:1. Гол: Аллаг’яр, 65.

ЦСКА: Бузатто, Туріцов, Маттей, Лам, Мазіку, Йомов (Крастєв, 83), Мугар, Жеферсон (Вьон, 73), Вілдсгут (Бе, 73), Кері (Варела, 57), Кайседо. Тренер — Стойчо Младенов.

«Зоря»: Мацепура, Фаворов, Імереков, Снурніцин, Хомченовський, Аллаг’яр, Булеца (Крістіан, 87), Цвек, Громов, Загеді, Гладкий. Тренер — Віктор Скрипник.

Вилучено Вьона, 90+3 (пряма червона картка).

Рефері — Мануель Шюттенгрубер (Австрія).

Софія. Стадіон «Васіл Левський».

Після невдач у перших турах «Зоря» з третьої спроби здобула перемогу. Дуже приємна подія. Адже вона — перший український клуб, який здобув перемогу в нинішньому сезоні в єврокубках.

Спочатку господарі мали певну перевагу. Вони більше атакували, частіше били по воротах. Отже, Мацапура без роботи не стояв. Хоча і луганчани, успішно обороняючись, намагалися контратакувати. І за найменшої нагоди били по воротах господарів. Але здебільшого не влучали у створ.

Після досить обережної гри в першій половині «Зоря» почала діяти значно агресивніше і забила. Як кажуть, усе геніальне просто. Снурніцин вкинув аут, після короткого розіграшу м’яч отримав Аллаг’яр. Він увірвався в карний майданчик зліва. Й ефектною дугою влучно пробив під дальню бокову стійку.

Градус поєдинку підвищився в додатковий час. Рефері вилучив гравця господарів Вьона. До речі, Шюттенгрубер додав п’ять хвилин, але в підсумку вийшло аж вісім. Але «Зоря» втримала переможний рахунок.

У 4-му турі 4 листопада «Зоря» і ЦСКА зустрінуться знову, цього разу в Запоріжжі (19:45).