22 жовтня. «Десна» — «Олександрія». 1:1. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 1 644 глядачі. Рефері — Олександр Шандор (Львів). Голи: Безбородько, 35 — Третьяков, 28.

«Металіст 1925» — «Інгулець». 4:0. Харків. ОСК «Металіст». 2 078 глядачів. Рефері — Андрій Коваленко (Полтава). Голи: Батюшин, 44, Западня, 63, Марлісон, 66, Криськів,83.

23 жовтня. «Верес» — «Маріуполь». 2:0. Луцьк. «Авангард». 780 глядачів. Рефері — Анатолій Абдула (Харків). Голи: Шестаков, 64, 80.

«Ворскла» — «Шахтар». 0:2. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 12 378 глядачів. Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Голи: Тете, 65, Соломон, 79. Вилучено Тілля («Ворскла», 29, друге попередження).

«Чорноморець» — «Львів». 1:1. Одеса. «Чорноморець». 1 150 глядачів. Рефері — Олександр Солов’ян (Київ). Голи: Михайленко, 71 — Ернест, 77.

24 жовтня. «Рух» — «Минай». 2:2. Львів. «Арена Львів». 1 715 глядачів. Рефері — Геннадій Серпутько (Одеса). Голи: Альваренга, 48, Климчук, 72 — Ахмедзаде, 13, Білоног, 67.

«Динамо» — «Дніпро-1». 2:0. Київ. НСК «Олімпійський». 5 112 глядачів. Рефері — Дмитро Кривушкін (Харків). Голи: Циганков, 50, Гармаш, 70.

«Зоря» — «Колос». 1:0. Запоріжжя. «Славутич-Арена». Без глядачів. Рефері — Олександр Омельченко (Слов’янськ). Гол: Аллаг’яр, 38.

У Полтаві відбувся центральний матч туру. Адже там зустрічалися друга і третя команди Прем’єр-ліги. Наставник «Ворскли» Юрій Максимов, який і сам пропускав матч через дискваліфікацію, мав серйозні кадрові труднощі на поєдинок проти віце-чемпіона — коронавірус і травми призвели до того, що в запасі у «Ворскли» був лише воротар Ткаченко і 4 польові гравці.

Для порівняння — у «Шахтаря» на лавці сиділи, зокрема, Пятов, Тете, Мудрик, Соломон, Судаков і Сікан. Але матч не обіцяв «гірникам» легкого життя, бо «Ворскла» не програвала в останніх п’яти матчах чемпіонату, здобувши в них чотири перемоги.

Попри серйозні втрати, «Ворскла» не пішла у глуху оборону. Впродовж стартового відрізка гри полтавчани активно атакували. Але на 29-й хвилині «Ворскла» залишилася в меншості. Люксембуржець Тілль отримав другу жовту картку, а за нею — автоматично червону.

Хоча багато фахівців не підтримали таке покарання від Сергія Бойка. Навіть експерти із числа ветеранів «Шахтаря» не погодилися з рішенням рефері. І цей епізод істотно вплинув на перебіг поєдинку — фактично зламав гру.

Адже гості отримали солідну фору.

Хоча до перерви в «гірників» у нападі нічого не клеїлося. А от у другому таймі чисельна перевага гостей далася взнаки — вони дотиснули втомленого суперника і забили двічі.

***

«Дніпро-1» авантюрних планів не виношував, а спокійно грав другим номером. І показав себе організованою командою. Кияни в першій половині матчу більше часу володіли м’ячем, створювали моменти. Але результату жодного, бо щоразу гальмували атаки в їхній завершальній стадії.

Після перерви Мірча Луческу одразу зробив потрійну заміну. Гра господарів стала веселішою, і це дало їм змогу відкрити рахунок. Індивідуальну майстерність продемонстрував Циганков. Він змістився в центр і шикарним ударом з лінії карного майданчика влучив у дальню «дев’ятку». Тепер на рахунку динамівця 9 забитих м’ячів, він — лідер бомбардирських перегонів.

Після цього гості активізувалися і протягом певного часу навіть тримали в облозі карний майданчик киян. Але на заміну вийшов Гармаш і досить швидко забив другий м’яч не без допомоги Циганкова.