До найповажнішого за віком ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС Михайла Качурця в день його 80-річчя завітали голова Радивилівського об’єднання «Союз Чорнобиль України» Іван Степанюк, його заступник Іван Воронко, а також голова Радивилівської ветеранської організації Василь Бондар (на знімку). Як і годиться в такий особливий день — з квітами, цінним подарунком та почесною грамотою Радивилівської міської ради — за високе почуття обов’язку під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, активну життєву позицію та з нагоди 80-річчя.

Привітавши також і від імені міського голови Миколи Карапетяна найстаршого, і за всі ці роки — одного з найактивніших членів спілки, голова ветеранської організації Василь Бондар справедливо зазначив, що Чорнобильська трагедія залишила по собі багато скалічених доль і хвороб. Але якби не люди, які пожертвували собою під час ліквідації її жахливих наслідків, не відомо, як би склалася подальша ситуація для наступних поколінь. А тому на життєві потреби таких людей різних професій — пожежників, правоохоронців, медиків, які героїчно захистили Україну та весь світ від руйнівної дії радіації, у нашій громаді звертається постійна увага.

Михайло Качурець був задіяний у ліквідації наслідків техногенної аварії в Чорнобилі з лав органів внутрішніх справ району, де він пропрацював 26 років.

Підготувала Олександра ЮРКОВА.

Рівненська область.

Фото надано автором.