Як вважають у відділі агломерації Львівської міської ради, всі водопровідні та каналізаційні системи у місті в аварійному стані. Досі вони перебували на балансі Львівського національного аграрного університету. Тут часто траплялися прориви, а з кранів текла іржава вода. Внутрішні мережі теж були зношені. Численні свердловини у домогосподарствах також не розв’язували проблему, бо вода в цьому регіоні низької якості.

Останніми роками ситуація з питною водою залишалася більш ніж критичною, а Дублянська міська рада спромоглася прокласти лише 600 метрів труби.

Вихід із ситуації запропонував Львів — продовжити магістральний водопровід з обласного центру. Вартість проекту становить 17 млн грн. Львівська міськрада ухвалила, що замовником робіт стане «Львівводоканал». Нова вітка водопроводу проляже через Магерів, Зарудці, Завадів-Збоїще. Проект уже пройшов необхідну експертизу і отримав позитивне схвалення.

Львів має великий досвід водопостачання, який дасть змогу розв’язати і проблеми малих містечок, які ввійшли до міської територіальної громади.

Львів.