Перестало битись серце нашого земляка — академіка Любомира Пирога, який був серед творців Товариства української мови і Народного руху України, народним депутатом першого демократичного скликання парламенту від Рогатинського виборчого округу. Він був серед тих, хто проголошував Декларацію про державний суверенітет України й Акт Незалежності.

Любомир Пиріг був знаною і шанованою людиною на теренах Прикарпаття, почесним громадянином Рогатина, який чимало зробив для своєї малої батьківщини. Завдяки депутату, доктору медичних наук, члену-кореспонденту НАН України, академіку АМНУ Любомиру Антоновичу реалізовано багато добрих справ для розвитку рідного краю.

Любомир Пиріг був почесним президентом Світової федерації українських лікарських товариств, почесним президентом Всеукраїнського лікарського товариства, почесним членом УЛТ у Львові. А водночас — Людиною з великої літери, чудовим лікарем, активним громадським діячем та справжнім патріотом. Науковець, політик, громадський діяч, він належно поцінований суспільством та удостоєний високих державних відзнак.

Друзі, товариші, колеги по цеху та громадсько-політичній діяльності, просвітяни Івано-Франківщини щиро співчувають родині й близьким та сумують з приводу непоправної втрати. Хай Господь прийме його душу в своїх оселях.

У глибокій скорботі члени ГО «Асоціація народних депутатів України», зокрема Степан Волковецький, Дмитро Захарук, Зіновій Дума, Маркіян Чучук, Володимир Шлемко, Богдан Ребрик, а також просвітяни Івано-Франківщини.

Вл. інф.