Два сучасні автобуси ISUZU Ataman, які підвозитимуть жителів віддалених районів на вакцинацію, а також можуть використовуватися як мобільні пункти щеплення, з’явилися в Центрах первинної медичної допомоги Кривого Рогу та Павлограда на Дніпропетровщині.

Дизельний транспорт з японськими двигунами розрахований на 30 пасажирських місць і обладнаний кондиціонером і зручними сидіннями. Його передали від Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«Це тільки перша партія. І далі передаватимемо такі автобуси областям України. Адже ми всіляко підтримуємо вакцинацію від коронавірусу», — розповів фахівець бюро з імунізації Станіслав Гаєвський.

Як повідомила директор Криворізького ЦПМСД № 5 Анастасія Кузнецова, в установі щодня роблять майже півтори тисячі щеплень. Кампанія з імунізації нині суттєво пожвавилася. Зросла кількість охочих щепитися.

«Автобус стане в пригоді. Він великий, комфортабельний. Там навіть мобільна бригада на виїзді працювати зможе. Або ж з віддалених районів жителів привозитимемо в пункти вакцинації», — каже медик.

У Кривому Розі 30 локацій, де можна імунізуватися. Також працюють 14 мобільних бригад. Загалом в області зробили майже 1,7 мільйона щеплень від COVID-19. Двома дозами вакцинувалися більш як 670 тисяч осіб.

Директор Павлоградського ЦПМСД Олена Дуднікова вважає, що отриманий транспорт пришвидшить темпи вакцинації.

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.