На цьому наголосив народний депутат із групи «Довіра» Сергій Шахов під час засідання міжфракційного депутатського об’єднання «За техногенну та екологічну безпеку в паливно-енергетичному комплексі, залізничному і трубопровідному транспорті України», головою якого він є. Особливу увагу на зустрічі було приділено питанню дотримання та стану екологічної безпеки на об’єктах АТ «Укрзалізниця».

Нагадавши, що за сприяння об’єднання в «Укрзалізниці» створено Департамент екологічної і техногенної безпеки, виділено необхідні кошти, Сергій Шахов зауважив, що вони освоюються лише на 15—20 відсотків, і екологічні питання, зокрема, знешкодження нафтозабруднених земель, проведення відповідної сертифікації, екологічного аудиту, не вирішуються.

Така бездіяльність, на його думку, спричиняє накладання мільйонних штрафів на підприємство за забруднення земель та необхідність витрачання додаткових коштів на ліквідацію таких забруднень. Парламентарій також звернув увагу на важливість використання новітніх біотехнологій для знешкодження нафтоза-
бруднених земель, які є ефективнішими і значно дешевшими, ніж зрізання та утилізація забрудненого ґрунту, та на необхідність більше приділяти увагу недопущенню забруднення навколишнього середовища й утилізації небезпечних відходів.

Насамкінець Сергій Шахов наголосив, що міжфракційне об’єднання готове всіляко сприяти розв’язанню екологічних проблем АТ «Укрзалізниця», в тому числі через внесення необхідних змін до законодавства.

Вл. інф.