Ми повинні негайно реагувати та дати можливість нашим медичним працівникам нормально працювати, забезпечивши їх заробітними платами з надбавкою в 300%, необхідними ліками та засобами індивідуального захисту. На цьому під час брифінгу наголосив народний депутат Сергій Євтушок («Батьківщина»).

Крім того, за його словами, парламент має негайно розглянути питання закупівлі кисневих станцій. Адже нині вже переповнені всі лікарні, які надають послуги з лікування коронавірусної інфекції, всі реанімаційні та інфекційні відділення. «Ми стоїмо на порозі того, що повинні будемо розгортати додаткові шпиталі, аби врятувати наших громадян», — наголосив народний депутат.

Від імені фракції «Батьківщина» він звернувся до керівництва Національної служби здоров’я України з проханням, ба, більше — вимогою, щоб Служба не затягувала надання «ковідного пакета» всім тим закладам охорони здоров’я, які вже переповнені ковідними хворими. «Закликаю надати ці пакети, підписати всі договори і дати можливість фінансувати повністю заробітні плати та закупівлю ліків, які рятують життя людей», — констатував С. Євтушок, додавши, що необхідно передбачити відповідні зміни в бюджеті.