Проведення робіт стало можливе, зокрема, і завдяки коштам з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій. У 2021 році народний депутат України Роман Іванісов передбачив на ці цілі майже п’ять мільйонів гривень. Нещодавно він приїхав особисто перевірити, як ідуть роботи і використовуються кошти.

У Корнинській громаді цьогоріч відбувається ремонт і термомодернізація Будинку культури в селі Корнин та дитячого садочка в селі Загороща. Минулого року завдяки коштам «соцеконому» в Будинку культури вдалося повністю замінити старі вікна на нові, енергоефективні. Цього року почалися зовнішні роботи.

Наразі дах Будинку культури вже відремонтовано на 80 відсотків, після цього розпочнуться роботи з утеплення фасадів, — каже голова Корнинської ТГ Роман Горбатюк-Василейко.

У Загорощанському дитсадку сучасний внутрішній ремонт було зроблено 2017-го коштом місцевого бюджету. Зовнішнє утеплення будівлі наразі на фінішній прямій. За словами Романа Іванісова, для цього було залучено 760 тисяч гривень субвенції і понад 300 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Народний депутат відвідав і Оженинський навчальний заклад імені Т.Г. Шевченка в Острозькій громаді. Тут також завершується утеплення частини фасаду. Директорка Неля Хімін дуже вдячна Роману Іванісову, що він включив заклад у перелік об’єктів на виділення бюджетних коштів. Вона стверджує, що результати вже відчутні — дітям тепло і комфортно.

У супроводі голови Бабинської територіальної громади Володимира Бойка парламентарій оглянув і Бабинський ліцей. Роман Іванісов наголошує, що процес термомодернізації має бути комплексним і передбачати роботи не лише із заміни склопакетів, а й утеплення стін фасадів, даху тощо.

— Комплексна термосанація закладів освіти доводить свою ефективність, — каже Роман Іванісов. — Такий підхід дає змогу заощадити до 50 відсотків, а іноді й більше коштів на опалення і водночас дає можливість забезпечити належний для комфортного перебування дітей і педагогічного колективу температурний режим у закладі.

— Узявши на себе відповідальність перед людьми, депутат зобов’язаний знати проблеми людей свого округу й робити все можливе для їх розв’язання, — зауважив Роман Іванісов. — Бо кожне село, кожне містечко — це частинка душі нашої країни. А сьогодні вона переживає вкрай фінансово незручну ситуацію з газом, енергоносіями. І ми маємо зробити все від нас залежне, щоб навчальний процес проходив у теплих класах, а не в «холодильних камерах». Особливо в «ковідний» період.

Загалом цього року у свій виборчий округ народний депутат Роман Іванісов залучив 30 мільйонів гривень коштів державної субвенції. Завдяки цим грошам вдалося придбати спецтранспорт для громад, медичне обладнання в сільські амбулаторії, техніку для харчоблоків навчальних закладів, оновити комп’ютерні класи шкіл, закупити потрібну оргтехніку для навчальних закладів, а також розпочати або продовжити ремонт закладів освіти та культури, повідомляє прес-служба народного депутата.

На знімку: Роман Іванісов у Бабинському дитсадку «Казковий світ» разом із головою громади Володимиром Бойком і директоркою закладу Іриною Делейчук.

Фото надано прес-службою народного депутата.