Поки на великих і малих майданах вирують політичні пристрасті, наші громадяни прокладають собі дорогу до сердець європейців своїми талантами.

Днями стали відомі переможці польського відповідника нашого ток-шоу «Україна має талант» — «Маю талант». Пошуком найобдарованіших у Польщі людей займається телебачення «TVN», яке проводило цей конкурс ушосте. Серця глядачів, а отже, й перемогу в ньому, здобула наша співвітчизниця — харків’янка Тетяна Галіцина (на знімку), яка зачарувала поляків пісочними анімаціями, отримавши у Польщі не лише славу, популярність та самоутвердження, а й грошову винагороду у розмірі 300 тисяч злотих (еквівалент майже 100 тисяч доларів США).

У фінальному відборі Тетяні довелося поборотися не лише з вісьмома іншими «головними талантами» сусідньої країни, а й зі ще одним яскравим претендентом на першість — театром тіней «Fіreflіes» у складі студентів та випускників Чернігівського технологічного університету. Не можна не згадати про ще одного українського учасника польського «Маю талант-2013» — Володимира Омельченка (із Сєверодонецька), який дійшов до півфіналу.

Про смак перемоги та шлях до неї «найталановитіша серед польських талантів» розповіла в ексклюзивному інтерв’ю кореспондентові «Голосу України» в Польщі:

— Тетяно, як ви прийшли до цього виду творчості?

— Пісочна анімація була для мене більше для задоволення, для душі. А займатись я почала, перебуваючи у декретній відпустці. Дуже банально, але у мене з’явився вільний час, який я змогла присвятити творчості. Коли підросла моя донечка, ми почали займатись разом із нею. Влада (ім’я донечки героїні нашої розповіді. — Авт.) малює майже з річного віку.

— Ви пробували себе у конкурсах чи ток-шоу в Україні?

— Я брала участь в інших передачах, але у конкурсах — ні.

— Чому?

— Тому що в Україні це популярно, всі знають пісочні анімації, і здивувати когось цим я б не змогла. Адже в першому конкурсі «Україна має талант» 2009 року перемогла Ксенія Симонова з Євпаторії, яка працює у техніці пісочної анімації.

— Як і чому ви обрали саме польське ток-шоу «Маю талант»?

— У мене було у Польщі кілька виступів, і я зрозуміла, що люди тут сприймають це як чудо. Вони не знайомі з пісочною анімацією, а тому справді дивуються та радіють побаченому. Тому вирішила показати це тут.

— Як ви гадаєте, чим саме заворожили польського глядача?

— Щирістю (у фіналі Тетяна виступила з картиною «Веселих свят», перенісши всіх глядачів у «святковий клімат», малюючи Матір Божу, янгола, віслюка і дитятко Ісуса. «Це прекрасно», — захоплювались у розмові з кореспондентом «Голосу України» глядачі).

— Як плануєте розпорядитись своєю винагородою?

— Для мене важливо те, що я — переможець. Це приємно. Я чудово розумію, що дасть зростання і розвиток мені. Стосовно грошей, які я отримала, вважаю, буде справедливим, коли я віддам їх на допомогу людям, котрі її потребують. Я особисто знайома з трьома сім’ями (одна — з Донецька та дві — з Харкова), які мають хворих дітей. У них різні діагнози та різні хвороби, та я знаю, що їм це допоможе.

— З яким відчуттям повертаєтесь на Батьківщину?

— З гордістю і просто щастям...

— Від імені «Голосу України» бажаю вам успіхів у подальшому розвитку вашого таланту та плідної творчості.

Варшава.

Фото надане Тетяною Галіциною.