Розвиток сержантського корпусу — ключовий пріоритет реформування та розвитку ЗСУ. З минулого року в Україні діє новий перелік військових звань рядового, сержантського і старшинського складу. І тепер він взаємосумісний із сержантським складом збройних сил провідних держав—членів НАТО. Сержант — беззаперечний лідер для солдата, зразок для підлеглих і опора для командирів. У системі ЗСУ сержантський склад несе на собі найрізноманітніший спектр завдань — від навчання і виховання особового складу до виконання безпосередньо бойових завдань, організації і обслуговування техніки, забезпечення матеріально-технічних та тилових питань.

До Дня сержанта українські військові запустили проект «Слідуй за мною — роби як я». Згідно з правилами дійства, сержантський корпус підрозділу має пробігти дистанцію в 10 кілометрів, відзняти про це відеоролик і викласти у соцмережі. Стартували перегони ще в жовтні й тривають досі. Започаткував ініціативу головний сержант ЗСУ Олександр Косинський.

На знімку: понад три десятки сержантів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ стартували з найвищої точки Львова, на Високому Замку. Далі провели
10-кілометровий марш-кидок.

Скріншот відео 80-ї окремої десантної штурмової бригади Збройних Сил України.