У неділю з Ханукою вітали євреїв. А християни, які святкують Різдво за григоріанським календарем, 25 грудня, на знак початку Адвенту запалили першу свічку.

А ще по світу стартували різдвяні акції, ярмарки, а подекуди навіть запалали вогнями ялинки. Агентство Delfi повідомило, що з 27 листопада по 2 січня з Каунаса, Клайпеди і Шяуляя до столиці Литви Вільнюса ходитиме особливий потяг — різдвяний. Журналіст, що проїхав цим потягом, поділився враженнями: «У вагоні стоїть прикрашена іграшками та гірляндами ялинка, на стелі та вікнах — святкові світильники... Коли входиш в такий вагон, здається, що ти потрапив у кіно. І ще одна особливість — святковий запах».

На офіційній сторінці королівської родини Великої Британії в Інстаграмі можна побачити останні штрихи оздоблення 20-футової різдвяної ялинки, яку встановили в залі Святого Георгія у Віндзорському замку в рамках щорічної різдвяної експозиції Королівської колекції. Виставка триватиме до 3 січня наступного року. Відвідувачі зможуть побачити костюми, які носили королева (тоді ще принцеса) Єлизавета та принцеса Маргарет в період з 1941-го по 1944 роки, коли влаштовували різдвяні театральні постановки.

Фото зі сторінки в Інстаграмі theroyalfamily.